De Standaard

Projecten

Bekijk de projecten die vorig jaar steun kregen van Hart voor Handicap.

Wilt u zelf een project indienen, bekijk dan onze projectoproep.

Steun Ons

Om onze projecten te financieren, is geld nodig. Ook dit jaar doet Hart voor handicap een beroep op uw gulheid.

Meer lezen »

Ortho-agogisch Centrum De Beweging

Auti-vriendelijk telewerk in het nieuwe Netwerkpunt ASS

Eén van de doelstellingen van het nieuwe “Netwerkpunt ASS” – dat in april 2013 de deuren zal openen – is het aanbieden van mogelijkheden tot aangepaste arbeid in een sociale en handicapvriendelijke omgeving voor volwassen personen met autisme (ASS). In de projectaanvraag worden middelen gevraagd voor het inrichten van drie werkplaatsen voor “telewerk”.

“Netwerkpunt ASS”  dat in april 2013 de deuren opende, biedt aangepaste arbeid en arbeidsmogelijkheden in een omgeving die vriendelijk is voor volwassen personen met  ASS en een normale begaafdheid.
Dat is nodig. Bijna elke persoon met ASS is in staat één of andere vorm van arbeid te verrichten. Maar amper één op de tien vindt ook echt een job.

Hart voor Handicap financiert met 10.000 euro de inrichting van drie werkplaatsen voor telewerk. Personen met ASS kunnen van daaruit werken voor een externe werkgever. Die staat integraal in voor het loon, voor de werkingskosten en het gebruik van de werkpost, en voor coaching van het personeelslid voor zover die eigen is aan het werk.  De coaching die eigen is aan de handicap, en de ondersteuning van de communicatie tussen werkgever en werknemer neemt Netwerkpunt ASS voor zijn rekening.

Dit is een initiatief van het Ortho-agogisch Centrum De Beweging in Ledeberg, onderdeel van het de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde.