De Standaard

Projecten

Bekijk de projecten die vorig jaar steun kregen van Hart voor Handicap.

Wilt u zelf een project indienen, bekijk dan onze projectoproep.

Steun Ons

Om onze projecten te financieren, is geld nodig. Ook dit jaar doet Hart voor handicap een beroep op uw gulheid.

Meer lezen »

De Lijn zoekt OV-buddies!

Binnenkort start TreinTramBus in Gent met het nieuwe project 'OV-buddies'. De bedoeling is om mensen met een beperking te helpen om het openbaar vervoer te leren gebruiken, via een systeem van individuele coaching door zogenaamde 'OV-buddies'.

Gezocht: OV-buddies

Woon je in Gent en ben je bereid om een korte opleiding te volgen en nadien zes maand lang minstens 1 keer per maand een leuke activiteit te ondernemen met een persoon met een mobiliteitsbeperking uit de buurt, waarbij je bus, tram en/of trein gebruikt om je te verplaatsen? 

Wil je graag begeleiding door een OV-buddy?

Woon je in Gent en heb je een mobiliteitsbeperking (ben je slecht te been, heb je een visuele beperking, ...) of vind je het openbaar vervoer nemen gewoon moeilijk maar zou je het graag willen leren met de hulp van een OV-buddy?

Praktisch

 De opleidingen tot OV-buddy gaan door de eerste week van maart in Gent:

  • woensdag 4 maart 14-18u
  • donderdag 5 maart 9-13u
  • donderdag 5 maart 17-21u
  • zaterdag 7 maart 9-13u

 Meteen daarna start ook het begeleidingstraject (van midden maart tot midden september).

Interesse?

Ben je geïnteresseerd om OV-buddy te worden, of ken je mensen die graag beroep zouden doen op begeleiding door een OV-buddy? Laat dan zeker iets weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of tel. 09 223 86 12.

http://www.treintrambus.be/actueel/blog/2053-word-jij-ook-ov-buddy.html